Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

TAPIOKA VÁM PŘINESE NOVÉ CHUTĚ DO KUCHYNĚ

15. 10 2018 | Tapioka je škrob získaný z rostliny manioku, který používali pro jeho blahodárné účinky už Mayové. Jedná se o významný zdroj karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez „špatných“ tuků. Obsahuje mnoho důležitých prvků, jako je draslík, fosfor, vápník, železo nebo hořčík, a je přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Obsahuje kyselinu listovou a vitamín B a hodí se i při bezlepkové dietě. Tapioku koupíte ve formě slisovaných kuliček nebo mouky.

V kuchyni tapioku využijete k přípravě zdravých a chutných kaší pro děti, přírodního pudinku (třeba spolu s kokosovým mlékem), při zahušťování polévek nebo jako součást krému do buchet a koláčů. Dá se použít i jako chutná náhrada rýže, a stejně jako ona pomáhá při potížích s trávením. Tapioka je ovšem poměrně kalorická potravina, která vás hodně zasytí, takže to s ní nepřehánějte. Tapiokovou mouku si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

Speciály

Naše magazíny

Novinky ze světa bydlení, aut, techniky ...
Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO
 
Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO