IDC IoT Awards 2017 nejvíce přitahuje průmyslové projekty, uzávěrka přihlášek je 14. září

Firmy, instituce, univerzity i nadšenci se stále mohou hlásit do soutěže o nejlepší projekty internetu věcí IoT Awards 2017. Pořadatel soutěže, výzkumná společnost IDC, prodloužila termín pro odevzdání přihlášek až do 14. září.   

Soutěž IDC IoT Awards je jediný nezávislý program ocenění českých projektů internetu věcí (IoT). Hledá nejpřínosnější, nejprogresivnější a nejnápaditější projekty a je otevřená subjektům z veřejné i soukromé sféry – firmám všech oborů, výzkumným centrům, nezávislým vývojářům, univerzitám, organizacím veřejné správy a dalším. Vyhlášení vítězů, které vybere odborná porota složená z nezávislých odborníků, analytiků IDC a předních osobností české komunity internetu věcí, proběhne 19. října v Praze v rámci konference IDC IOT FORUM 2017.

Projekty je možné přihlašovat v kategoriích Operational excellence pro projekty využívající internet věcí k optimalizaci vnitřního fungování organizace, Customer experience pro projekty využívající internet věcí ke zlepšení produktů a služeb nabízených zákazníkům a Wild card pro nové obchodní modely založené primárně na technologiích internetu věcí.

„Do soutěže je již nominována řada zajímavých projektů z celé republiky, mimo jiné z oblasti digitálního bankovnictví, inteligentních budov, carsharingových služeb, navigace a lokalizace, průmyslové výroby, zemědělství, energetiky a vodohospodářství. Jejich společným jmenovatelem je úspora nákladů, zvyšování efektivity a zlepšování služeb zákazníkům,“ říká Jan Široký, Regional Vice President, CEE, Austria & Israel Region, CEMA Consulting, z pořadatelské společnosti IDC.

V nejvíce obsazené kategorii Operational excellence nalezneme například systém sledování a řízení spotřeby energie v průmyslu, který na základě analýzy dat predikuje a optimalizuje spotřebu elektřiny na úrovni jednotlivých strojů, nebo zemědělský projekt telemetrie fyzikálních veličin na vinicích s přenosem dat sítí Sigfox, kde systém signalizuje vinohradníkovi stupeň ohrožení zdraví révy a pomáhá snižovat náklady na agrotechnické zásahy a zatížení životního prostředí chemií a současně zvyšuje kvalitu produkce.

V kategorii Customer experience je nominován mimo jiné projekt vnitřní navigace v budovách, který nejen usnadňuje orientaci návštěvníků, ale dokáže například také detekovat požár, zjistit jeho rozsah a nalézt bezpečnou cestu z budovy ven. V kategorii Wild card se o cenu vedle dalších projektů uchází realtimová lokalizační platforma pro průmysl, maloobchod a sport, která umožňuje sledovat a analyzovat pohyb předmětů a osob.

Přihlásit svůj projekt do soutěže můžete na stránkách http://idciotforum.com/prague/awards