Divoženka – od diplomky až k vlastní limonádě
Limonáda Divoženka se zrodila v laboratořích České zemědělské univerzity jako diplomová práce Aničky Skořepové, která zkoumala, jak konzervovat limonády přírodní cestou a nižším obsahem cukru. Podařilo se to prostřednictvím citrónové trávy, jejíž osvěžující chuť se spojila s dokonalou chutí čerstvých bezinkových květů.
V návaznosti na svůj výzkum začala Anička limonády i vyrábět a tu první pojmenovala příznačně – Diplomka. Je z čerstvě utržených květů bezu z oblasti Slánska a vody z artéské studně. Další rok se k Diplomce přidala dýňová příchuť s názvem Indiánské léto. Čerstvá dýně přináší překvapivě ovocité a letní dojmy, které nám připomínají to nejhezčí období v roce - babí léto.
Specifikem těchto limonád je, že vznikají pouze z lokálních českých čerstvých surovin, a i proto se vyrábí jen jednou v roce. Díky unikátní metodě konzervování si je ale můžete dopřát po celý rok. Limonády Divoženka si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.