Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Divoženka – od diplomky až k vlastní limonádě

14. 05 2018 | Limonáda Divoženka se zrodila v laboratořích České zemědělské univerzity jako diplomová práce Aničky Skořepové, která zkoumala, jak konzervovat limonády přírodní cestou a nižším obsahem cukru. Podařilo se to prostřednictvím citrónové trávy, jejíž osvěžující chuť se spojila s dokonalou chutí čerstvých bezinkových květů.   

V návaznosti na svůj výzkum začala Anička limonády i vyrábět a tu první pojmenovala příznačně – Diplomka. Je z čerstvě utržených květů bezu z oblasti Slánska a vody z artéské studně. Další rok se k Diplomce přidala dýňová příchuť s názvem Indiánské léto. Čerstvá dýně přináší překvapivě ovocité a letní dojmy, které nám připomínají to nejhezčí období v roce - babí léto.

Specifikem těchto limonád je, že vznikají pouze z lokálních českých čerstvých surovin, a i proto se vyrábí jen jednou v roce. Díky unikátní metodě konzervování si je ale můžete dopřát po celý rok. Limonády Divoženka si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz. 
 

 

Diskuse

 
.
Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO
 
Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO